Brčko: U nedelju protestna šetnja “Da se više nikome ne ponovi”

Iz brčanskog udruženja “Beba više” najavljena je protestna šetnja koja za cilj ima da skrene pažnju na probleme koji su godinama prisutni u brčanskom porodilištu.

“U nedjelju 9.6.2019.godine u 14.00 časova na Trgu mladih u Brčkom (plato ispred hotela Posavina), organizovaćemo okupljanje (protestnu šetnju) kojom želimo da skrenemo pažnju na probleme koji su godinama pristutni u brčanskom porodilištu. Cilj nam je da se okupe ljudi koji će na miran i dostojanstven način ukazati na to da su problemi u porodilištu problemi svih nas i da svi mi treba da podignemo svoj glas i da utičemo na promjene. Nije dovoljno ako samo sjedimo kod kuće i prepričavamo svoja loša iskustva iz porodilišta. Naša je dužnost i obaveza, kao svjesnih i odgovornih građana, da utičemo na to da nam porodilište bude po mjeri majke i bebe, mjesto najljepšeg životnog susreta i početak srećnog i zdravog života”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Zbog svih beba koje tek treba da se rode, zbog svih majki koje zaslužuju dostojanstven porođaj, pridružite nam se u nedjelju!

Organizatori naglašavaju da je skup uredno najavljen Policiji Brčko distrikta, koja će građanepratiti u šetnji do Bolnice i nazad, te da neće biti zadržavanja ispred Bolnice.

“Molimo sve dobronamjerne sugrađane da se na skupu ponašaju dostojanstveno te se unaprijed ograđujemo od svih političkih i nacionalnih podjela”, dodaju iz “Bebe više”.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime