spot_img
spot_img

Брчко: У недељу предавање др Влајка Пановића

spot_img
spot_img

У Брчком ће у недељу, 21. маја, предавање о кризи савремене породице одржати клинички психолог са ВМА др Влајко Пановић.

Доктор Пановић говориће о веома актуелним темама грешака у васпитању дјеце, штетном утицају медија, као и одсуству поштовања родитељских ауторитета.

“Дјеца се одгајају као божанства што онемогућава њихову припрему за реалан свијет. Родитељи их штите од обавеза и онда упадају у сопствене замке јер дјеца постају тешка за комуникацију”, истиче др Пановић.

Он додаје да је савремена породица заправо скуп појединаца који живе паралелне животе у истом стамбеном простору.

“У њој нема разговора какве памте наши стари из времена сакупљања око огњишта када се, након радног дана, причало о свему животно важном, младеж поучавала, хвалила, укорјевала… Институција брака је у озбиљној кризи. Олако се у њега улази, али још брже излази. Почетак свега је, чини се, у „свадбеним надметањима“ породица младенаца – усклику „згази га“ младиних пред олтаром и племенском ликовању младожењених на невјестино узимање презимена. Супружници често развијају такмичарске уместо партнерских односа, а Бог нас је створио различите како бисмо ми створили породицу, оцјењује специјалиста медицинске психологије др Влајко Пановић.

Предавање у Брчком организује Црквена општина Грчичка, уз благослов Његовог Преосвештенства Господина Фотија, Епископа зворничо-тузланског, у недељу, 21. маја у 18 часова.

Улаз је слободан.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img