spot_img
spot_img

Брчко: У наредних 15 дана почиње изградња кружних токова код стадиона и на излазу из “Еш” насеља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након вишегодишњих припрема у наредних 15 дана почињу радови на изградњи два кружна код стадиона и на излазу из “Еш” насеља потврђено је данас за Радио Брчко из ЈП “Путеви Брчко”.

Пуштањем у промет обилазнице око Брчког обим транзитног саобраћаја кроз сам град се значајно смањио, но још увијек на неколико тачака у градским насељима сваки дан се могу примијетити колоне нарочито током јутра и поподневним сатима. Да би се овај проблем ријешио саобраћајна струка је још прије неколико година предложила изградњу најмање седам кружних токова на најпрометнијим раскрсницама у Брчком.

Два кружна тока код болнице и у насељу Илићка су изграђена прије неколико година а у наредних 15 дана почиње изградња још два кружна тока код стадиона и на излазу из “Еш” насеља потврђено је данас за Радио Брчко из ЈП “Путеви Брчко”.

“Уговором је предвиђено да ова два кружна тока буду изграђена за 60 дана односно до краја аугуста за шта је у буџету овог предузећа обезбијеђено нешто мање од милион КМ”, истакао је Владо Јевтић директор ЈП “Путеви Брчко”.

Он је додао да се истовремено прикупља и неопходна документација како би се што прије приступило изградњи још пет планираних кружних токова на подручју града.

ЈП “Путеви Брчко” ове године планирају реализовати укупно 26 нових инфраструктурних пројеката међу којима су и ова два кружна тока за што ће бити утрошено 4,3 милиона марака. У редовно одржавање већ постојећих путних праваца ће бити уложено 4.700.000 марака што заједно износи око девет милиона марака укупних улагања у путну инфраструктуру на подручју Брчко дистрикта.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img