spot_img
spot_img

Brčko: U MZ Vučilovac naredne sedmice stiže voda?

spot_img
spot_img

Iako mještani MZ Vučilovac već mjesec i po dana zbog kvara na vodovodnoj mreži nemaju redovno vodosnabdijevanje, iz JP “Komunalno Brčko“ ističu da će naredne sedmice preduzeti određene korake kako bi se otklonio kvar na vodovodnoj mreži.

Šef Radne jedinice Vodovod i kanalizacija JP “Komunalno Brčko”, Vasilije Vasiljević je istakao da je razlog ovog problema što ova mjesna zajednica nije u sastavu JP “Komunalno Brčko”. Mještani ove MZ samostalno održavaju vodovodnu mrežu.

„Mještani Mjesne zajednice Vučilovac na lokalnom nivou rješavaju određene probleme po pitanju vodovodne mreže, ali kada se desi problem, obraćaju se nama“, rekao je Vasiljević.

Prema riječima Vasiljevića, trenutni kvar je na pumpi koja je pregorila, a nalazi se u sklopu bunara.

„Mi smo tu pumpu naručili i naredne sedmice, tačnije u srijedu ćemo otkloniti ovaj kvar, kako bismo opet snabdjeli vodom ovu mjesnu zajednicu“, dodao je Vasiljević.

Vasiljević, naglašava da to nije dugotrajno rješenje, nego da bi trebalo početi vršiti registraciju potrošnje vode, odnosno ugraditi vodomjere i početi naplaćivati potrošnju te vode .To je jedini održiv sistem i tek tada bi se mogla redovno održavati i popravljati ta vodovodna mreža.

Predsjednik Mjesne zajednice Vučilovac, Milan Ignjić je rekao da su jednim dijelom krivi za njega nesavjesni mještani, koji neracionalnom potrošnjom dovode do trenutne nestašice vode, ali i problema zastarjele vodovodne mreže.

„Mještani sipaju vodu u bunar, navodnjavaju povrće i kukuruz i najveći nam je problem što u kućama nemamo vode“, istako je Ignjić.

Mještani više od svega žele da dobiju vodu, kako bi redovno nastavili sa svakodnevnim aktivnostima. Takođe, slažu se da bi trebalo ugraditi vodomjere i uvesti početak naplaćivanja ovih usluga, zaključio je Ignjić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img