Брчко: У Гимнази "Васо Пелагић" отворена канцеларија за психолога - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: У Гимнази “Васо Пелагић” отворена канцеларија за психолога

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кроз пројект “Буди мушко клуб” Центар за омладински развој “Прони” у сарадњи с ЈУ Гимназијом “Васо Пелагић“ Брчко дистрикта БиХ данас је у просторијама ове школе отворио канцеларију за психолога који је био нужан у тој образовној установи.

Координатор пројекта “Буди мушко клуб” Харун Шабановић казао је како се овај пројект проводи већ три године, уз финансијску подршку швицарске амбасаде и Аустријске развојне агенције.

-Циљ пројекта је да се кроз провођење истраживања, имплементацију едукативних радионица и активности кампање ‘Буди мушко клуба’, подигне свијест, образује и утиче на промјене у понашању ученика/ца средњих школа и да се промовишу основне вриједности овог пројекта као што су родна равноправност, превенција насиља, ментално здравље и здрави животни стилови – нагласио је Шабановић.

Како је све већа потреба, али и сама жеља ученика из Гимназије Брчко дистрикта за психологом, на самом уређењу канцеларије учествовали су и ученици ове школе, који су на ову тему насликали и неколико умјетничких слика.

– До сада нам је психолог долазио по потреби из Пољопривредне и медицинске школе, али нама је потребна особа која ће сваки дан бити доступна ученицима – казала је директорица средње школе Амела Хелаћ, те додала како је врло позитивна ствар што су сами ученици свјесни потребе за оваквим стручним особама, те да то није табу тема као ранијих година, него савим нормална и потребна ствар.

Активности и пројекте Центра за омладински развој “Прони” већ дуги низ година подржава и Одјељење за образовање Владе Брчко дистрикта, а на данашњем отварању присуствовао је и своју подршку дао и шеф Пододјељења за средње образовање Срђан Кисић, који је казао да ће Одјељење планирати средства у буџету како би се ова позиција што прије попунила, те како би та образовна установа добила свог психолога.

Из брчанске Гимназије заједно с Центром за омладински развој “Прони” задовољни су отварањем оваквог простора, те се надају да ће у што прије добити психолога као сталног радника те образовне установе.

 

 

(фена)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img