spot_img
spot_img

Брчко: У акцији “Web” полиција лишила слободе три особе

spot_img
spot_img

У склопу акције оперативног назива „Web“ Државна агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и Полиција Брчко дистрикта БиХ проводе оперативне активности усмјерене на откривање и доказивање кривичних дјела из области привредног и организованог криминала.

Све се одвија по налогу Основног суда Брчко и под надзором Тужилаштва Дистрикта и то на осам локација на подручју Сарајева, Тузле, Лукавца и Брчког.

„На приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта извршени су претреси три привредна субјекта која послују на тржници Аризона, а истовремено се врши одузимање документације и других предмета од субјеката који су за поменута правна лица вршили рачуновопдствене услуге“, рекао је секретар брчанског Тужилаштва, Самир Бегановић.

Циљ претреса и укупних провјера је прикупљање доказа је разоткривање организованог криминала у вези са кривичним дијелима пореске утаје, недозвољене трговине, потом подношењу лажне пореске пријаве.

„Акција је усмјерена и на разоткривања кривотворења, или уништавања пословних или трговачких књига, као и неовлаштене употребе тудје фирме, као и прања новца“, нагласио је Бегановић.

Акција је до сада резултирала и привођењем неколико осумњичених особа.

„Три лица су лишена слободе, а у законском року ће се донијети одлука о подношењу приједлога за одређивање притвора“, прецизирао је Бегановић.

Како незванично дознајемо осумњичени су директори двије фирме, са сједиштем на тржници „Аризона“ те једна особа која води рачуноводство, односно пословне књиге.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img