spot_img
spot_img

Брчко: У акцији “Карабин” одузето ватрено оружје, ухапшена једна особа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су на основу планских активности у циљу спречавања нелегалног посједовања ватреног оружја по Наредби Основног суда и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ дана 29.12.2021. године у периоду од 13.00 до 18.30 сати провели оперативну акцију кодног назива “КАРАБИН”.

Током акције на три локације на подручју Брчко дистрикта БиХ извршени су претреси два лица, два стамбена објекта, једне викендице и једног возила, гдје су пронађени и привремено одузети одређена количина ватреног оружја и муниције од чега: једна аутоматска пушка, карабин, два гасна пиштоља, један самострел, те други предмети који ће се користити у кривичном поступку.

У оквиру акције у просторије Полиције Брчко дистрикта БиХ приведена су два лица С.А. рођен 1949. године у Улицама гдје је и настањен, те лице М.А. рођен у Брчком, а настањен у Доњој Скакави. Након криминалистичке обраде лице С.А. је пуштено, док је слободе лишен М.А. због основа сумње да је починио кривично дјело “Недозвољено држање оружја или експлозивних твари” из члана 365. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Против наведених лица ће Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ ће бити поднешен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img