Брчко: У акцији "Фићо" пронађени дрога и оружје - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: У акцији “Фићо” пронађени дрога и оружје

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта БиХ је у склопу континуираних планских активности на спречавању и сузбијању неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога по Наредби Основног суда и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, провела акцију кодног назива „ФИЋО“.

Наведена акција је реализована у периоду од 16. до 18.11.2022. године на подручју Брчко дистрикта БиХ, гдје су на двије локације извршени претреси два лица и два стамбена објекта, приликом чега су пронађена одређена опојна средства и оружје, а против два лица која су лишена слободе биће поднешен Извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ о почињеним кривичним дјелима.

Полиција је овом акцијом употпунила резултате за посљедња три мјесеца, с обзиром да је у том периоду проактивним радом откривено и документовано укупно 11 случајева из области злоупотребе опојних дрога. У вези с наведеним, Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ упућено је 11 извјештаја против 12 лица, због постојања основа сумње да су починили укупно 16 кривичних дјела, од тога 10 кривичних дјела „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, четири кривична дјела „Омогућавање уживања опојних дрога“, једно кривично дјело „Недозвољено држање оружја или експлозивних твари“ и једно кривично дјело „Неовлаштена набавка, држање или продаја оружја или битних дијелова за оружје“.

Током наведених истражних активности шест лица је лишено слободе, а обављено је укупно 19 претресања (стамбених објеката, лица и превозних средстава), приликом чега је пронађено и привремено одузето опојних дрога и то: 105,950 грама марихуане, 12,501 грама амфетамин-спееда, 7,867 грама кокаина, 1,712 грама хероина, 63 комада таблета екстази и шест стабљика индијске конопље, као и оружје: пиштољ марке „ЦЗ-99“, калибра 9 мм са избрушеним серијским бројем и припадајућим оквиром са 14 комада метака, двије ручне бомбе „М-57“ и три кутије са по 50 комада метака калибра 9 мм и један празан оквир за пиштољ.

Полиција Брчко дистрикта БиХ ће и у наредном периоду несмањеним интензитетом предузимати активности у борби против овог вида криминалитета.

ШЕФ
ПОЛИЦИЈЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ
мр. Горан Писић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img