spot_img
spot_img

Brčko: Turci planiraju da grade ekspo centar u Brčkom

spot_img
spot_img

Vlasti Brčko distrikta su ostvarile saradnju s turskom opštinom Kajserim, najvećom industrijskom zonom u ovoj zemlji u kojoj radi oko 1.200 fabrika sa oko 70.000 radnika.

Kao rezultat te saradnje, turska opština će izgraditi ekspo centar u Brčkom za 70 do 100 svojih firmi i zaposliti najmanje 150 ljudi, rekao je Damir Bulčević, direktor nedavno održanog Biznis foruma i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta, prenio je portal BiznisInfo.

“Oni imaju namjeru realizovati jedan veliki projekat u Brčko distriktu. Sami početak tog projekta bila bi izgradnja ekspo centra za njihovih od 70 do 100 firmi. Napraviće dva takva ekspo centra u svijetu – jedan u Brčko distriktu, drugi u Dubaiju”, istakao je Bulčević.

Dodao je da je delegacija distrikta prošle sedmice posjetila tursku opštinu, prilikom čega su se uvjerili u njihove iskrene namjere kao i snagu njihove ekonomije.

Bulčević je istakao da Brčko distrikt ima posebne privredne kvalitete i da može privući velike investitore, ali da je “na nama da budemo dovoljno mudri i pametni i da to iskoristimo”.

Najavio je, također, da će polovinom januara 2018. godine predstavnici ove turske opštine posjetiti distrikt, te da će biti potpisan memorandum o saradnji i daljim aktivnostima, prenosi BiznisInfo.

“Vjerujem da je ovo pozitivna priča za Brčko distrikt i njegove građane, za mladi svijet koji će imati mogućnost zaposlenja i ostanka u BiH”, naglasio je Bulčević.

 

 

 

 

(poslovnisvijet.ba/agencije)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img