Brčko: Tribina “Hip-hop spaja mlade”, gosti Kontra i Marčelo

Neformalna grupa mladih District team, dobro poznata javnosti po svojim društvenim aktivnostima nastavlja sa svojim radom, pa tako ovog vikenda, tačnije u nedjelju 21.07. u 19 časova u Omladinskom centru organizuje tribinu pod nazivom “Hip-hop spaja mlade”, a gosti su poznati regionalni hip-hop izvođači muzike Kontra i Marčelo.

Iako se smatra da ova muzička kultura obuhvata rap, breakdance, DJ-ing i uličnu umjetnost – grafite, hip-hop je, dakako, mnogo više od toga. On, naime, sa sobom donosi jedan specifičan način života, nastao je iz socijalnog bunta, pa će tako prisutni imati priliku da sa Kontrom i Marčelom učestvuju u diskusiji i čuju na prvu kako su upravo baš oni godinama unazad radili na izgradnji mira i suživota na ovim prostorima i borbi protiv sistema. Kako su izgledali njihovi prvi koncerti, kako su se nosili sa podjelama u društvu i kakvi su rezultati danas. Kojim metodama i alatima mladi treba da se bore za bolje sutra, upravo ova tribina pruža priliku da pronađemo mnoge odgovore.

Događaj se održava u nedjelju 21.07. u 19:00h u Omladinskom centur – ulaz besplatan.

Ova tribina se održava u sklopu projekta PRO:Budućnost, a koji ima za cilj izgradnju mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti se provode u preko 70 opština u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.

Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services, sa partnerima: Caritas BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime