spot_img
spot_img

Брчко: Трећа мирна протестна шетња медицинара

spot_img
spot_img

Подржани од многобројних грађана данас су доктори, медицински техничари и запослени у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ у организацији Независног синдиката медицинских радника у здравству, одржали трећу мирну протестну шетњу од брчанске Болнице до градске Вијећнице и тиме наставили раније започети штрајк.

Члан штрајкачког одбора др Самир Мујкић рекао је да је јутрос одржана још један у низу разговора са представницима Владе Дистрикта али да значајнијег помака нема.

„Понуда Владе Дистрикта коју су имали од почетка, а то је повећање плате од десет посто и плаћање путних трошкова уз један други начин обрачуна плата и када се узме коначни исход у обзир дођемо до тога да добијемо осам одсто повећања што ми нећемо прихатитит“, рекао је Мујкић.

Он је нагласио да су у само два дана у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ остали без десет љекара који су посао пронашли у другим срединама у БиХ.

„Бојим се да ће листа љекара који напуштају нашу установу из дана у дан бити много већа и опасно доводи до тога да се не може организовати редован рад“, рекао је Мујкић и навео примјер да на Одјељењу педијатрије гдје и он ради, има три доктора, те ако један од њих напусти посао неће се моћи организовати нормалан рад.

Говорећи о измјенма Правилника о раду и доношењу Колективног уговора, Мујкић је рекао да су и на ту тему разговарали са представницима Владе Дистрикта али да нису направљени конктретни потези нити дати рокови до када се то мора уредити.

„Тражимо рокове и имагинарна обећања нас не могу увјерити да обуставимо или прекинемо штрајк. Преговарачки тим Владе не нуди никакве рокове којима би се прецизирали динамика доласка до резултата“, навео је још Мујкић.

Пензионер из Брчког Мирановић Момчило један је од многобројних грађана који је подржао штрајк медицинских радника рекавши да докторима који се школују више од 20 година треба дати оно што траже.

„Ово што се дешава је срамота и треба предузети нешто да ови људи више не излазе на улицу“, нагласио је пензионер Мирановић.

Штрајкачи у здравству су десетоминутним аплаузом испред зграде Вијећнице, како су рекли, показали представницима власти да неће одустати од својих захтјева о побољшању социјално-економског положаја радника у здравству.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img