Brčko: Tokom vikenda u dva navrata pronađeni narkotici

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom proteklog vikenda, u dva navrata, pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Naime, dana 04. 02. 2018. godine, od strane policijskih službenika Odjseka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminaliteta i zloupotreba droga, u naselju Rijeke u lovištu Fazanerije, pronađen je tzv. “štek” sa materijama koje asociraju na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj, gdje su uviđajnim radnjama pronađene i izuzete tri PVC vrećice sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu” i dva PVC paketića sa bijelom praškastom materijom. Pripadnici Policije provode dalje radnje na utvrđivanju identiteta lica koje je navedenu materiju sakrilo.

- Reklama -

Nastavljajući radnje u ovoj oblasti, dana 04. 02. 2018. godine, u vremenskom periodu od 22:00 sati do 23:15 časova, policijski službenici su na osnovu naredbe Osnovog suda Brčko distrikta BiH, i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretres pomoćnog objekta tzv. ljetnje kuhinje, i dvorišta oko ljetnje kuhinje, koji se nalaze u Brčkom u ulici Zaima Mušanovića, a koju koriste lica sa inicijalima E. P., rođen 1997. godine i N.M., rođena 1997. godine oboje sa područja Brčkog.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 15 PVC paketića sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, jedan PVC paketić sa praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Anfentamin Spid”, jedna digitalna vaga i određena količina novca.

Nakon kriminalističke obrade, protiv lica sa inicijalima E.P. i N.M. Policija će podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime