spot_img
spot_img

Brčko: Tokom vikenda od dva lica oduzeta droga, zabilježena i jedna krađa

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka vam, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo “Krađa’’ iz člana 280. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

Tokom izvještajnog periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

U izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 21 vozača i vozila. Od toga 10 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, četiri vozača koja su upravljali vozilom prije sticanja prava na upravljanje, pet vozila zbog isteka registracije, jednog vozača koji je upravljao vozilom sa nepropisno smještenim teretom, te jednog vozača koji je upravljao vozilom, a utvrđeno je da ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom ‘’B’’ kategorije.

OSTALO:

U izvještajnom periodu policijski službenici su nastavljajući planske aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju opojnih droga, te su od dva lica inicijala A.A. rođeno 1998. godine iz Brčkog i F.C. rođeno 2000. godine oduzeli ukupno 19,407 grama opojne droge ‘’Amfetamin Speed’’. Protiv pomenutih lica će u narednom periodu Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešeni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja ‘’Posjedovanje narkotičkih sredstava’’ iz člana 4. stav (1) Zakona o sprečavanju i suzbijanju opojnih droga BiH.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img