spot_img
spot_img

Brčko: Tokom novogodišnje noći amputacija prsta zbog povrede petardom

Published:

spot_img

Novogodišnji praznici na području Brčko distrikta su protekli relativno mirno ističu dežurni u službama koje su u Novu godinu ušli radno. Na žalost zbog upotrebe pirotehnike jednom našem sugrađaninu je morao biti amputiran prst.

Tokom novogodišnje noći dežurne ekipe u Hitnoj službi brčanske bolnice su imale preko pedeset intervencije. Nažalost, jedan pacijent je upućen na hirurgiju zbog amputacije prsta do koje je došlo upotrebom pirotehničkih sredstava, dok je u nekoliko drugih slučajeva intervenisano zbog posjekotina, potvrdila je za Radio Brčko dr Jasna Bradonjić, specijalista Urgentne medicine.

“U novogodišnjoj noći stanje bezbijednosti je bilo zadovoljavajuće” istakao je dr Halid Emikić, šef Operativno komunikacijskog centra. Policija Brčko distrikta nije zabilježila značajnije narušavanja javnog reda i mira, ali su evidentirane tri krađe, jedna saobraćajna nesreće sa materijanom štetom, te je u dva slučaja sačinjen prekršajni nalog zbog prosjačenja.

“Na svu sreću ni pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u novogodišnjoj noći nisu imali puno intervencija”, istakao je Ljuban Iljić, šef Odsjeka za zaštitu od požara i spasavanje, navodeći da su vatrogasci gasili jedan kontejner i jedan dimnjak.

Prvi porod u 2019. godini u brčanskoj Ginekologiji se desio u 8.45 sati kada je rođena zdrava muška beba, čiju majku je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić simbolično darovao cvijećem i novčanim iznosom od 500 KM.

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img