Brčko: Tereni za male sportove beskorisni

Kancelarija za reviziju Distrikta, kroz analizu učinka, jasno je utvrdila da se sredstva neekonomično troše u segmentu igradnje sportskih terena u Distriktu.

Pored toga, prvi put negativan Izvještaj, a tiče se 2015. godine, dobila je Kancelarija za upravljanje javnom imovinom, usljed, kako je navedeno, nepostojanja tačne evidencije sa čime raspolaže Distrikt odnosno zbog nerealno postavljanih iznosa prihoda po osnovu prodaje ili zakupa prostora.

- Reklama -

“U Kancelariji za upravljanje javnom imovinom već su napravili i realizuju Akcione planove kako bi propuste koji su revizijom uočeni, čim prije, popravili i vjerujem da će to uspješno biti korigovano”, rekao je glavni revizor Nekir Suljagić.

Kad je revizija učinka u pitanju, njeno provođenje je vrlo kompleksno i pokazuje, osim parametara finansijskih ulaganja, koliki je njihov stvarni učinak i opravdanost u praksi.

“Jedan od primjera, čija opravdanost učinka je upitna, jeste izgradnja brojnih terena za male sportove, koji se praktično i ne koriste”, precizirao je Suljagić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime