Brčko: Tari Lukić Gran-pri Festivala “Dječija mašta može svašta”

Tara Lukić iz Brčkog je izvođenjem pjesme “Mnoge su želje” osvojila je Gran-pri Festivala “Dječija mašta može svašta” koji je održan u ovom gradu u okviru programa obilježavanja Dana distrikta.

U takmičarskom dijelu sinoćnjeg Festivala nastupilo je 16 učesnika, među kojima učenici brčanskih osnovnih škola, a u revijalnom dijelu učestvovali gosti iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Prvo mjesto osvojila je Jasmina Pekić, drugoplasirane su bile Jelena Tošić i Dženita Sečić, dok je treća pozicija pripala Anji Pištalović, Lejli Kombić i Farisu Ferhatoviću.

Tri posebne nagrade uručene su Eleni Leni Vuković, Anđeli Ćurčić i Kristijanu Dežiću, a najbolji scenski nastup imale su Lena Milojković i Milica Milanović.

Lukićeva i Tošićeva stekle su i pravo učešća na dječijem festivalu u Brežicama u Sloveniji.

Pobjednica Tara Lukić rekla je novinarima rekla da joj je ovo bio prvi put da učestvuje na nekom festivalu.

Umjetnički direktor Festivala Jovan Adamov rekao je da je zadovoljan organizacijom i istakao da je značaj Festivla u tome što uljepšava djetinjstvo učesnika.

On je istakao da su na ovom festivalu svoje prve korake kao djeca pravili pjevači koji sada nastupaju širom SAD i Kanade.

Organizator Festivala bio je Dječiji kulturni centar iz Bijeljine.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime