spot_img
spot_img

Брчко: Све већи број позитивних на корона вирус

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У посљедњих неколико седмица и на подручју Брчко дистрикта значајно се повећава број позитивних на вирус корона, док се на тестирања у ковид одјељење јавља све већи број грађана.

Само у протекла 24 сата у Брчко дистрикту је од укупно тестираних 146 лица њих 95 позитивно на вирус ковид-19.

„Епидемиолошка ситуација у Брчко дистрикту као и у региону се посљедњих дана знатно погоршава када је у питању број позитивних на корона вирус но оно што охрабрује јесте што већина тренутно позитивних има блаже клиничке слике у односу на претходне таласе короне“, истакао је Салих Ибрахимбеговић портпарол ЈЗУ Здравствени центар у Брчком.

Тренутно се на ковид одјељењу на болничком лијечењу налази шест пацијената углавном старије животне доби од којих је једна особа на кисеонику.

“Очигледно је да тренутни тип вируса изузетно вирулентан, односно лако преносив са особе на особу, но да клиничке слике позитивних на корона вирус за сада нису тешке, те није било потребе да се пацијенти шаљу на лијечење у друге здравствене центре” додао је Ибрахимбеговић.

Менаџмент ЈЗУ Здравствени центар је у интензивној комуникацији са Одјељењем за здравство у Влади Брчко дистрикта и Кризним штабом како би се свакодневно вршиле процјене епидемиолошке ситуације те евентуално донијеле додатне одлуке о увођењу нових мјера уколико епидемиолошка ситуација буде додатно погоршана.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img