spot_img
spot_img

Брчко: Све већи број грађана одриче се држављанства

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Пододјељење за лична документа Владе Брчко дистрикта у прошлој години биљежи повећање укупног обима посла као и повећан број издатих свих личних докумената.

Хајрудин Јусуфовић, шеф Подојељења, истиче да иако упосленици у овој служби немају адекватне услове за рад, те се врло често дешавају проблеми у програму за обраду података који је у надлежности Државне агенције за идентификациона документа (IDDEEA) успјели су у прошлој години одговорити на све поднесене захтјеве за идавањем, замјеном или продужењем одређених докумената.

У 2019. години је издата 5.131 лична карата, 6.212 возачких дозвола и 7.286 путних исправа што је за отприлике пет посто више него годину раније.

“У посљедње вријеме биљежимо значајно већи број одрицања од држављанства БиХ углавном млађих људи и брачних парова што је посебно било изражено у 2019. години”, каже Јусуфовић.

На крају, ваља додати и то да су Министарство комуникација и транспорта и Агенција IDDEEA измијенили Правилник о возачкој дозволи који се односи на издавање возачке дозволе са уписаном забраном управљања моторним возилом. Овом измјеном је омогућено подношење захтјева за возачку дозволу са уписаном забраном управљања моторним возилом без претходног депоновања возачке, односно без покретања реализације забране управљања.

Ово се односи на она лица која имају положених више катогорија и уписаних у возачку а који добију забрану вожње у једној категорији.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img