spot_img
spot_img

Брчко: Све спремно за овогодишњи Међународни сајам привреде

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Руководство Привредне коморе Брчко дистрикта данас је одржало конференцију за новинаре на којој је највљено да ће на овогодишњем 17. Међународном сајму привреде у Брчком учешће узети више од 150 излагача из БиХ и земаља региона.

17. Међународни сајам привреде Брчко дистрикта БиХ одржаће се од 8. до 10. новембра у бившем тржном центру „Тропик“ у Грчици, под покровитељством Владе Брчко дистрикта БиХ.

“Брчански сајам представља један од најзначајнијих привредних догађаја на нашим просторима, што потврђује вишегодишњи континуитет у традицији одржавања Сајма, резултатима успјеха те великом броју излагача, како домаћих тако и страних”, истакао је Јеленко Илић предсједник Привредне коморе.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, након састанка који је одржан данас у Привредној комори у Брчком, рекао је да ће сајам бити још једна прилика да се људи из пословног свијета сретну како би презентовали своје производе и учврстили пословне односе додајући да вјерује да ће овогодишњи сајам бити много квалитетнији у односу на претходни.

Он је нагласио да ће се поред сајма у новембру одржати и 2. Бизнис форум у Брчком, што ће употпунити причу и дати одговоре на то који је најбољи начин да се унаприједи привредни и пословни амбијент у Дистрикту и спријечи одлазак људи с ових простора.

„И Бизнис форум требао би да допринесе ономе што нам је циљ, а то је подизање укупне привредне активности на подручју Дистрикта на начин да ова средина буде препозната као средина која је погодна за улагање због свог привредног и правног амбијента“, казао је Милић.

Предсједник Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ Јеленко Илић додао је и да је сајам још једна прилика коју привредници требају искористити и да је то мјесто гдје су им отворене могућности за склапање нових пословних уговора.

Новост је да ће у склопу овогодишњег сајма у Брчком бите одржана и прва Конференција коморског система у БиХ гдје су своје учешће потвдили готово сви предсједници привредних комора у нашој земљи. Теме ове конференције ће бити тешка привредна ситуација у земљи, одлазак младих и утицај политика на привредни амбијент.

 

 

 

 

 

(nula49.com/radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img