Brčko: Suze i smijeh uz Andriju Miloševića

Sjajni Andrija Milošević sinoć je u prepunom brčanskom Domu kulture izveo hit predstavu “Zlatni lančić od bižuterije”.

Brčaci su uz aplauz i smijeh do suza ispratili priču Konstadina Laleta, kojeg tumači Andrija, momka iz provincije koji po svaku cijenu želi da se dobro “uda” i zauvijek ostane u Beogradu.

- Reklama -

Andrija je tridesetpetogodišnjeg Crnogorca odigrao fenomenalno, a u nekoliko navrata našalio se i sa publikom u Brčkom. Smijeha i zabave nije nedostajalo, a bilo je i trenutaka kada je glumac, i sam u smijehu, zastajao kako bi dao gledaocima trenutak da se priberu.

Mnoge će obradovati i vijest da Udruženje Stend-ap BH najavljuje reprizu predstave naredne godine.

Aleksandar Pantelić, predsjednik udruženja kaže da je najveća nagrada za naporan rad upravo prepuna sala Doma kulture i publika koja bukvalno plače od smijeha tokom čitave predstave.

“Ovom predstavom završavamo godinu. Mislim da smo u posljednjih godinu dana aktivnog rada pokazali koliko vrijedimo i da možemo iznijeti velike projekte. Imamo dosta dobrih ideja koje tek trebaju da ugledaju svjetlost dana. Iduće godine nas očekuje novi program, projekti, gostovanja. Planiramo više predstava, više stand-up komedije kao i drugi festival komedije i smijeha, kvizove, radionice sa glumcima i stend-ap komičarima”, dodaje Pantelić.

U Brčkom se sinoć, još jednom, tražila karta više. Upravo ta činjenica najviše govori o stanju kulture u našem gradu, ali i o mladima koji odbijaju da se pomire sa takvim stanjem.

 

 

 

 

(nula49.com/foto: Zerina Kurtović)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime