Brčko: Sutra prva Osmomartovska ulična trka!

Prva „Osmomartovska ulična trka“ startuje sutra, 07. 03. 2020. godine u 13:00h.

Organizator „Trkačko-rekrativni klub Majevica“ navodi da je do sada pristiglo preko stotinu prijava takmičara koji će trčati na stazama od 2 km i 8 km. Obzirom na vremenske prilike i pojavljivanju ove trke po prvi put u Brčkom, iz ovog kluba ne kriju zadovoljstvo do sada učinjenim.

Za očekivati je se da će sutrašnja trka proći u najboljem redu. Iako riječ „trka“ zvuči takmičarski, organizator je primat stavio na trkače rekreativce, tj. sve ljubitelje trčanja, tako da svi zainteresovani koji nisu na vrijeme stigli da se registruju moći će to uraditi sutra od 11:00 do 12:30h na samom Ficibajeru gdje su predviđeni start i cilj trke.

Ideja je da ovim događajem krenemo sa zdravim navikama u ovoj godini i spremno dočekamo proljeće, kada će aktivnosti svakako biti učestalije. Učešće i podrška ovakvim događajima svakako će doprinjeti poboljšanju psihofizičkog stanja kod ljudi, a tim i bolje i zadovoljnije zajednice u kojoj živimo. Stoga, ne oklijevajte da li doći sutra – pa makar se prošetali na stazi.

Takođe, želimo obavijestiti građane da će ulice: Islahijet, Lučka i Savska biti zatvorene za saobraćaj u periodu od 12:30 do 14:00h, te da će saobraćaj od strane pripadnika saobraćajne Policije Brčko distrikta BiH biti preusmjeren na alternativne pravce kretanja vozila.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime