spot_img
spot_img

Брчко: Сутра промоција књига “Криминал охаеризма” и “Повратак калифата”

spot_img
spot_img

У Брчком ће сутра, 25. марта, бити представљене књиге “Криминал охаеризма” и “Повратак калифата”.

На промоцији ће говорити аутори књига – Милан Благојевић и Џевад Галијашевић, а модератор је Дејан Мастиловић, новинар и публициста.

У књизи “Криминал охаеризма”, аутора Милана Благојевића, како каже аутор, доказима и одговарајућом аргументацијом поткријепљено је да високи представници наметањем својих одлука у БиХ спроводе криминал.

“Овакав облик међународног криминала није забиљежен никада у свјетској историји. Надам се да се овакав криминал, за добро планете Земље, никад неће понављати”, истакао је Благојевић.

Сама књига има три цјелине: уводни дио, други дио са 54 правна, политиколошка и социолошка есеја, те трећи дио са документарном историјском грађом.

“Трећи дио документује како се овакав режим обрачунава са појединцем, у овом случају са мном, који сам као судија рекао у својој пресуди зашто високи представици немају право да раде у БиХ оно што су радили”, нагласио је Благојевић.

Благојевић је, иначе, послије “криминалног чина Валентина Инцка, 23. јула”, поднио оставку на позицију судије Окружног суда у Бањалуци, нагласивши да је то био његов отпор насиљу и самовољи тадашњег одлазеће високог представника у БиХ.

Књига “Повратак калифата” дјело је Горана Стојаковића и Џевада Галијашевића, а говори о односу ислама и Запада.

Књига се на првом мјесту бави успоном Западног свијета, али и предвиђању аутора о будућности успона ислама, као једне од највећих религија свијета.

“Од завршетка II свкетског рата, у настојању да спријече појаву неког другог евроазијског ривала који би угрозио њихову геополитичку супремацију, Сједињење Државе су изазвале низ криза и сукоба на ободима евроазијског континента”, стоји у опису ове књиге.

Промоција у организацији СПКД Просвјета Брчко одржаће се у петак, 25. марта са почетком у 18 часова у Културно-административном центру Патријарх српски Павле.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img