Brčko: Sutra promocija knjiga “Kriminal ohaerizma” i “Povratak kalifata”

U Brčkom će sutra, 25. marta, biti predstavljene knjige “Kriminal ohaerizma” i “Povratak kalifata”.

Na promociji će govoriti autori knjiga – Milan Blagojević i Dževad Galijašević, a moderator je Dejan Mastilović, novinar i publicista.

- Reklama -

U knjizi “Kriminal ohaerizma”, autora Milana Blagojevića, kako kaže autor, dokazima i odgovarajućom argumentacijom potkrijepljeno je da visoki predstavnici nametanjem svojih odluka u BiH sprovode kriminal.

“Ovakav oblik međunarodnog kriminala nije zabilježen nikada u svjetskoj istoriji. Nadam se da se ovakav kriminal, za dobro planete Zemlje, nikad neće ponavljati”, istakao je Blagojević.

Sama knjiga ima tri cjeline: uvodni dio, drugi dio sa 54 pravna, politikološka i sociološka eseja, te treći dio sa dokumentarnom istorijskom građom.

“Treći dio dokumentuje kako se ovakav režim obračunava sa pojedincem, u ovom slučaju sa mnom, koji sam kao sudija rekao u svojoj presudi zašto visoki predstavici nemaju pravo da rade u BiH ono što su radili”, naglasio je Blagojević.

Blagojević je, inače, poslije “kriminalnog čina Valentina Incka, 23. jula”, podnio ostavku na poziciju sudije Okružnog suda u Banjaluci, naglasivši da je to bio njegov otpor nasilju i samovolji tadašnjeg odlazeće visokog predstavnika u BiH.

Knjiga “Povratak kalifata” djelo je Gorana Stojakovića i Dževada Galijaševića, a govori o odnosu islama i Zapada.

Knjiga se na prvom mjestu bavi usponom Zapadnog svijeta, ali i predviđanju autora o budućnosti uspona islama, kao jedne od najvećih religija svijeta.

“Od završetka II svketskog rata, u nastojanju da spriječe pojavu nekog drugog evroazijskog rivala koji bi ugrozio njihovu geopolitičku supremaciju, Sjedinjenje Države su izazvale niz kriza i sukoba na obodima evroazijskog kontinenta”, stoji u opisu ove knjige.

Promocija u organizaciji SPKD Prosvjeta Brčko održaće se u petak, 25. marta sa početkom u 18 časova u Kulturno-administrativnom centru Patrijarh srpski Pavle.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime