Брчко: Сутра предавање проф. др Милоша Ковића - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Сутра предавање проф. др Милоша Ковића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Историчар, универзитетски професор и један од водећих српских интелектуалаца проф. др Милош Ковић у петак, 15. септембра ће у Брчком одржати предавање “Слобода – Кључна идеја српске историје”.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе ове године ће бити обиљежен и у Брчком, и то на најљепши могући начин, симболичним повратком професора Ковића у наш град. Након претходног гостовања у Брчком, професору Ковићу забрањен је улаз у БиХ. Сада, баш 15. септембра, он ће у културно-административном центру “Патријарх Павле” у Српској Вароши говорити о Слободи као кључној идеји српске историје.

Проф. др Милош Ковић основне студије завршио је на Филозофском факултету Универзитета у Београду, гдје је и магистрирао 2003. године са темом Западноевропске политичке идеје у “Српском књижевном гласнику” 1901-1914. Докторски рад на тему Бенџамин Дизраели и балканска политика Велике Британије одбранио је 2006. на матичном факултету.

На Универзитету у Оксфорду боравио је на стручном усавршавању академске 2004/2005 године. Учествовао је на међународним конференцијама у Лондону, Фиренци, Јени, Софији, Београду…

Од 2000. предаје општу историју новог вијека на Филозофском факултету, где је прошао сва научна звања.

Учесник је неколико научно-истраживачких пројеката у организацији Института за савремену историју у Београду, Филозофског факултета и Балканолошког института САНУ.

Области његових истраживања су Међународни односи (крај 18. – почетак 20. вијека) и Историја политичких идеја (крај 18 – почетак 20. вијека).

Улаз на предавање које почиње у 19 часова у организацији Конзервативног клуба је слободан.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img