spot_img
spot_img

Brčko: Sutra predavanje prof. dr Miloša Kovića

spot_img
spot_img

Istoričar, univerzitetski profesor i jedan od vodećih srpskih intelektualaca prof. dr Miloš Ković u petak, 15. septembra će u Brčkom održati predavanje “Sloboda – Ključna ideja srpske istorije”.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ove godine će biti obilježen i u Brčkom, i to na najljepši mogući način, simboličnim povratkom profesora Kovića u naš grad. Nakon prethodnog gostovanja u Brčkom, profesoru Koviću zabranjen je ulaz u BiH. Sada, baš 15. septembra, on će u kulturno-administrativnom centru “Patrijarh Pavle” u Srpskoj Varoši govoriti o Slobodi kao ključnoj ideji srpske istorije.

Prof. dr Miloš Ković osnovne studije završio je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je i magistrirao 2003. godine sa temom Zapadnoevropske političke ideje u “Srpskom književnom glasniku” 1901-1914. Doktorski rad na temu Bendžamin Dizraeli i balkanska politika Velike Britanije odbranio je 2006. na matičnom fakultetu.

Na Univerzitetu u Oksfordu boravio je na stručnom usavršavanju akademske 2004/2005 godine. Učestvovao je na međunarodnim konferencijama u Londonu, Firenci, Jeni, Sofiji, Beogradu…

Od 2000. predaje opštu istoriju novog vijeka na Filozofskom fakultetu, gde je prošao sva naučna zvanja.

Učesnik je nekoliko naučno-istraživačkih projekata u organizaciji Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, Filozofskog fakulteta i Balkanološkog instituta SANU.

Oblasti njegovih istraživanja su Međunarodni odnosi (kraj 18. – početak 20. vijeka) i Istorija političkih ideja (kraj 18 – početak 20. vijeka).

Ulaz na predavanje koje počinje u 19 časova u organizaciji Konzervativnog kluba je slobodan.

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img