Брчко: Сутра почињу "Видовдански дани" - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Сутра почињу “Видовдански дани”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком сутра почињу “Видовдански дани”, низ културних и умјетничких манифестација којима ће у нашем граду бити обиљежен Видовдан.

“Видовдански дани” почињу пројекцијом филма “Видовдан – нит која нас веже” Клуба историчара Посавина у културном центру “Патријарх Павле” у Српској Вароши, у четвртак, 1. јуна у 19 часова.

Овај документарни филм бави се важним сегментима националне историје, од досељавања Словена на просторе Балканског полуострва па све до 1914. Године. Учесници у филму били су углавном професори са филозофских факултета из Бањалуке и Новог Сада, чланови Академије наука и умјетности Републике Српске и других институција, а крајњи резултат је документарац који ће помоћи у образовању српске омладине.

“Видовдан – нит која нас веже” већ је приказан у више градова Србије и Републике Српске, а сада ће га коначно моћи погледати и брчанска публика.

У наставку “Видовданских дана” очекује нас традиционални “Котлић из блока” у МЗ Илићка, изложба умјетничких радова протојереја Воје Билбије “Бог и човјек”, као и предавања владике Илариона, Мила Ломпара и Матије Бећковића.

Централни догађај свакако је Света Литургија, те Литија која ће за Видовдан проћи улицама нашег града.

Улаз на све догађаје у оквиру “Видовданских дана” је слободан.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img