spot_img
spot_img

Брчко: Сутра јавна трибина о запошљавању у јавном сектору

spot_img
spot_img

Удружење грађана Демос Брчко проводи пројекат “СТОП незаконитом запошљавању у јавном сектору”.

У склопу овог пројекта, у суботу 26. марта 2022. године, у Омладинском центру у Брчком, са почетком у 11 часова, биће одржана јавна трибина “СТОП незаконитом запошљавању у јавном сектору”.

Модератор трибине ће бити господин Момир Дејановић, директор Центра за хуману политику, у својству стручног сарадника за борбу против корупције, а тема трибине ће бити механизми запошљавања у јавном сектору Брчко дистрикта БиХ по уговорима ван радног oдноса (уговори о дјелу, уговори о посебним пословима, уговори о привременим и повременим пословима у образовању).

Разговараће се о иницијативи према Влади Брчко дистрикта БиХ и свим посланичким клубовима да се у будућем Закону о државној служби дефинишу критеријуми за упражњавање радних мијеста у јавном сектору у случајевима боловања, плаћеног или неплаћеног одсуства, повећаног обима посла и других ванредних околности који ће бити социјално одговорни и праведни.

“Подршка грађана нам је најпотребнија јер цивилни сектор МОРА постати коретив јавних политика; интерес обичног човјека који нема иза себе странку, кума, бабу (оца) и стричеве се мора чути”, поручују из УГ Демос.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img