spot_img
spot_img

Brčko: Sutra humanitarna projekcija filma „Sinovci“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povodom 19 godina od kobnog 17. marta 2004. godine i pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije i povodom 24 godine od 24. marta 1999. godine i početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovaće u preko 20 gradova širom svijeta humanitarne projekcije filma „Sinovci“.

I naš grad je dio ove velike humanitarne akcije, a brčanska projekcija zakazana je za petak, 24. mart u 19 časova u amfiteatru Ekonomskog fakulteta. Sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe.

Zbog potresnih scena, film nije pogodan za gledaoce mlađe od 18 godina.

Sinovci je srpski film snimljen 2006. godine koji je režirao Siniša Kovačević, koji je isti ustupio besplatno za ovu humanitarnu akciju. Smještena u svijet mrtvih, ova avantura svijesti i preispitivanje savjesti na putu do sudilišta kroz dijaloge oca, brata i sina vodi folklornu priču o porijeklu, korijenima, nerođenim i rođenim, desetkovanim, neprekidnim i nepotrebnim bojevima i ratovima.

Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji.

„Bioskop iz bloka” je jedan od humanitarnih događaja koje organizuje HO Srbi za Srbe, a ogleda se u održavanju projekcija filmova gdje se kroz prodaju karata i pojedinačne donacije prikupljaju sredstva za pomoć socijalno-ugroženim porodicama koje Organizacija pomaže u sklopu svojih redovnih djelatnosti.

Pored Brčkog, projekcija je zakazana i u Banjaluci, Beogradu, Vlasenici, Gacku, Gracu, Istočnom Novom Sarajevu, Kosovskoj Mitrovici, Loznici, Ljubljani, Malti, Mladenovcu, Mrkonjić Gradu, Nišu, Odžacima, Palama, Paraćinu, Prijedoru, Prnjavoru, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Tesliću, Trebinju, Foči…

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img