Brčko sutra bez vode

Iz JP Komunalno Brčko obavještavaju građane da će sutra ujutru (petak, 8. decembra 2017.) doći do prekida u vodosnabdijevanju kod svih kupaca koji su priključeni na glavni gradski vodovod.

Naime, jutros je uočena veća količina vode na dionici novog transportnog cjevovoda za snabdijevanje vodotornja „Vrankićka“ iz Fabrike vode Plazulje. Uzrok curenja još nije poznat, kao ni priroda kvara, iako su ekipe JP Komunalno na terenu od jutros. Da bi se izbjegao prekid u snabdijevanju vodom gradskog područja u toku dana plan je bio vodu preusmjeriti na stari transportni cjevovod i obezbijediti kontinuitet u isporuci vodom. Na žalost izvedene manipulativne radnje nisu postigle svoj krajnji cilj jer se pojavilo intenzivno curenje na starom transportnom cjevovodu.

- Reklama -

Za sutra u jutarnjim satima planirane su aktivnosti na sanaciji kvara na glavnom transportnom cjevovodu za šta su obezbijeđena sva materijalno-tehnička sredstva. Do utvrđivanja detekcije kvara koja će dati podatke o prirodi kvara nismo u mogućnosti dati precizniju informaciju o trajanju prekida vodosnabdijevanja. U ovom momentu zna se da je do curenja došlo na dionici gdje cjevovod mijenja smjer te prelazi sa jedne strane puta na drugu, usljed čega  cjevovod trpi veliki dinamički udar. Služba za održavanje vodovodne mreže učiniće sve da se kvar sanira u najkraćem mogućem roku.

Iz JP Komunalno savjetuju da večeras obezbijedite dovoljne zalihe vode.

Sutra ćemo imati više informacija, a nadamo se da će kvar biti otklonjen u toku dana.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime