Brčko: Susreti pozorišta biće održani bez publike

Regionalni susreti pozorišta BiH, trideset i sedmi po redu, održaće se u Brčkom od 19. do 28. 11. 2020. godine bez publike u dvorani Doma kulture.

Festival će otvoriti Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke predstavom “Zlatno doba” prema autoru i režiji Željka Stjepanovića.

- Reklama -

Prema riječima umjetničke direktorice Festivala Rubine Sarajlić, sedam predstava, od osam koliko ih je u takmičarskom dijelu programa, će biti emitovane putem lokalne televizije.

“Organizacioni odbor je putem telefonske sjednice donio odluku da se sve predstave odigraju bez prisustva publike, ali će biti emitovane uživo putem lokalne televizije u terminu od 19:30 časova. Dakle, ove godine nema prodaje ulaznica”, ističe Sarajlić, te podsjeća da su na repertoaru predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Sadržaj pratećeg program Susreta biće sniman i emitiran preko televizijskih kanala i linkova, a predviđeno je, između ostalog, više pozorišno – dokumentarnih izložbi i promocija književnih djela, od kojih i promocije čak dvije monografije i časpisa Susreti.

Događaji će biti organizovani u skladu s mjerama i preporukama Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime