Brčko: Stvaranje nepotrebnih gužvi prilikom javljanja na Zavod za zapošljavanje

Kako bi se ispoštovale preporučene epidemiološke mjere, te smanjile nepotrebne gužve prilikom prijavljivanja, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je od prvog juna uveo raspored ovjere kartona po abecednom slovu prezimena.

Uprkos navedenom, u proteklih nekoliko dana svakodnevno dolazi do nepotrebnih gužvi u jutarnjim satima koje mogu dovesti u opasnost zdravlje korisnika, a uposlenicima u Zavodu otežavaju rad.

Javljanje na Zavod po abecednom redu je upravo uvedeno kako bi se smanjila mogućnost gužvi i situacija koja se dešava posljednjih nekoliko dana prije svega u jutarnjim satima je upravo ono što nismo željeli ističu u brčanskom Zavodu za zapošljavanje.

Direktor Zavoda Vlado Jevtić naglašava da je prethodnih jutara bila praksa da korisnici Zavoda počinju dolaziti na ovjeru i po sat vremena prije zvaničnog početka rada ove institucije što je nepotrebno.

“Stvaranjem gužvi tokom jutarnjih sati, građani rizikuju svoje zdravlje jer sve ove mjere su uvedene upravo kako bi se omogućilo održavanje preporučene distance među korisnicima”, naglašava Jevtić

Iz ovog Zavoda podsjećaju građane da je otvoreno sedam šaltera za javljanje te da ovjeru kartona mogu raditi sve do 15 sati svakim radnim danom po ranije utvrđenom rasporedu.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime