Brčko: Studenti osnovali udruženje za očuvanje srpske tradicije i kulture „Bastion“

- Reklama -

Aktivisti su studenti različitih fakulteta iz Brčkog, a cilj im je da okupe što više omladine koja može prepoznati prve vrijednosti u očuvanju srpske tradicije i kulture, porodičnih vrijednosti i afirmaciji mladih u društvenoj zajednici.

– Smatramo da je našim generacijamapotrebna pomoć u savladavanju problema današnjice i apelujemo na vlast i institucije da pomognu omladini koja se nalazi u emotivnom vakumu od anksioznosti depresije, alkoholizma, narkotik pa do suicida jer mislimo da su ovi problemi zanemareni od društva – rekao je Arsen Pavlović, student medicinskog fakulteta u Foči i predsjednik novoosnovanog udruženjana na pres konferenciji održanoj sinoć u Kulturno administrativnom centru Srpske pravoslavne crkve u Brčkom.

- Reklama -

Slobodan Lujić, student Bogoslovskog fakulteta u Beogradu i potpredsjednk „Bastiona“ istakao je da je osim očuvanja tradicionalnih, kulturnih i porodičnih vrijednosti srpskog naroda uz puno uvažavanje identiteta svih nacionalnih zajednica u Dristiktu, cilj ovog udruženja i razvijenje odnosa sa SPC koja je podržala osnivanje udruženja kao i sa dijasporom koja može pomoći mladim i talentovanim ljudima.

– Planiramo organizovanje niza aktivnosti na promociji zdravog načina života, organizovanje javnih tribina, predavanja, kulturnih i sportskih događaj, izleta, hodočašća- rekao je Lujić.

Nemanja Mitrović, student Medicinskog fakulteta u Foči i sekretar udruženja rekao je da će organizovati i niz društveno korisnih aktivnosti a jedna od ključnih biće humanitarni rad.

Arsen Pavović i Nemanja Mitrović na čelu su humanitarne organizacije “Studenti Srpske“ koja djeluje od 2018. godine na entitetskom nivou i iza koje su tri uspješne humanitrne akcije.

– Do sada smo obezbijedili preko 10.000 suvih obroka i 200 kilograma odjeće koju smo podijelili višečlanim socijalno ugroženim porodicama i starim ljudima širom Srpske – rekao je Mitrović.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime