spot_img
spot_img

Брчко: Штрајк радника Одјељења за јавни регистар

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Запослени Одјељења за јавни регистар Владе Брчко дистрикта БиХ данас су одржали једночасовни штрајк упозорења због најављеног смањења плата за 10 %. На адресу Хит телевизије стигло је саопштење које преносимо у цјелости:

Овим чином ми радници Одјељења за јавни регистар Владе Брчко дистрикта БиХ изражавамо свој протест,незадовољство и огорчење посљедњим дјеловањем извршне и законодавне власти Дистрикта која је измјенама и допунама закона о платама и накнадама државних службеника од 14.10.2020 године укинула право на додатак на плату упосленицима Одјељења за јавни регистар, шалтерски радници, курири, спремачице истовремено повећавши плате и накнаде у другим органима управе.

Узимајући у обзир степен одговорности, обим посла и врсту послова који упосленици Одјељења за јавни регистар свакодневно обављају, сматрамо да су овим чином грубо нарушена права нас радника и истовремено је исказан недостатак поштовања према радницима овог органа управеи значају и обиму послова који ти исти радници свакодневно обављају.

Напомињемо да су упосленици овог Владиног Одјељења од почетка пандемије изложени ризицима које она са собом носи и нити једног момента нису прекидали са обављањем својих послова за добробит грађана дистрикта и на услузи грађанима.

Захвалност за пожртвовност и напоран рад стигла је у виду одузимања тешко стечених права преко чега упосленици овог Одјељења неће прећи те смо одлучни да се за заштиту својих права боримо свим законом допуштеним средствима, од којих је први штрајк упозорења који ће се одржати у горе споменутом период.

Овим путем молимо грађане за разумијевање и подршку радницима у остваривању њихових радничких права.

 

 

 

(rtvhit.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img