spot_img

Брчко: Штаб цивилне заштите од јутрос у сталном засједању

Published:

- Advertisement -

Због погоршања временских услова градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, командант Штаба цивилне заштите Брчко дистрикта БиХ, активирао је јутрос Штаб, који ће се налазити у сталном засједању.

У складу са закључцима Колегијума Владе, чија је сједница одржана јуче, и Оперативним планом одбране од поплава сви чланови Штаба биће у приправности 24 часа дневно, а биће оформљени тимови који ће бити на располагању за предузимање евентуалних мјера из надлежности сваког од одјељења, институција и предузећа.

Штаб цивилне заштите чине, осим представника одјељења Владе Брчко дистрикта БиХ, и представници Полиције Брчко дистрикта БиХ, Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ, ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“, ЈП „Путеви Брчко“, ЈП „Комунално Брчко“, ЈП „Лука Брчко“ и ЈП „Радио Брчко“.

У Брчком је на снази Одлука о проглашењу редовних мјера одбране од поплава, док се ванредне мјере проглашавају када ријека Сава достигне ниво од 700 cm.

Грађанима Брчко дистрикта БиХ у случају потребе за информацијама или помоћи на располагању су бројеви Оперативно-комуникационог центра 121 и 123.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img