Brčko: Štab civilne zaštite od jutros u stalnom zasjedanju

Zbog pogoršanja vremenskih uslova gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, komandant Štaba civilne zaštite Brčko distrikta BiH, aktivirao je jutros Štab, koji će se nalaziti u stalnom zasjedanju.

U skladu sa zaključcima Kolegijuma Vlade, čija je sjednica održana juče, i Operativnim planom odbrane od poplava svi članovi Štaba biće u pripravnosti 24 časa dnevno, a biće oformljeni timovi koji će biti na raspolaganju za preduzimanje eventualnih mjera iz nadležnosti svakog od odjeljenja, institucija i preduzeća.

- Reklama -

Štab civilne zaštite čine, osim predstavnika odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH, Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, JZU „Zdravstveni centar Brčko“, JP „Putevi Brčko“, JP „Komunalno Brčko“, JP „Luka Brčko“ i JP „Radio Brčko“.

U Brčkom je na snazi Odluka o proglašenju redovnih mjera odbrane od poplava, dok se vanredne mjere proglašavaju kada rijeka Sava dostigne nivo od 700 cm.

Građanima Brčko distrikta BiH u slučaju potrebe za informacijama ili pomoći na raspolaganju su brojevi Operativno-komunikacionog centra 121 i 123.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime