Brčko: Smanjuje se intenzitet rasta rijeke Save, optimistične prognoze

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović informisao je danas Vladu Brčko distrikta BiH, prije početka vanredne sjednice, o stanju na terenu kada su u pitanju obilnije padavine koje su zadesile Brčko distrikt i cijelu BiH.

On je naglasio da je stanje danas mnogo bolje i da su prognoze optimističnije nego juče.

„Smanjuje se intenzitet rasta rijeke Save. U posljednjih pet-šest sati imamo rast od po 3-4 cm po satu, a juče je taj rast bio i po 15 cm. Procjena je da će naša lokalna zajednica proći bez većih šteta”, dodao je Zaimović.

On je naglasio da su zabilježeni problemi u slivovima rijeke Tinje, u Drenavi, te da je to problem koji se ponavlja i da će nadležni pokušati da iznađu trajno rješenje za ovo područje.

„Manje štete napravile su u gornjim tokovima i rijeke Zovičica i Brka. To su bujične rijeke koje naprave štetu u roku od dva do tri sata kada imamo veće padavine, a većina šteta je na putnoj infrastrukturi. Imamo i dva problema na potezu obilaznice, u Pljoštarama i Begovači, gdje su se javile poplave koje ranije nisu zabilježene. Kada sagledamo šta je pruzrokovalo problem tražićemo rješenja da ih otklonimo”, zaključio je Zaimović.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime