spot_img
spot_img

Brčko: Služen parastos u naselju Plazulje

spot_img
spot_img

U organizaciji Udruženja veterana BORS-a Brčko danas je brčanskom naselju Plazulje služen parastos za 40 srpskih boraca iz tog mjesta koja su poginula u poslednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik mjesnog odbora BORS-a Plazulje Nikola Gavrić rekao je da se svake godine služi parastos za tragično stradale stanovnike naselja Plazulje koji su učestvovali u tri poslednja rata u minulom vijeku i da im se na taj način odaje počast i njeguje sjećanje na njih.

„Nas preživjelih ima oko 20 i nadam se da će naši naslednici prihvatiti ove običaje i nastaviti tradiciju održavanja parastosa i njegovati sjećanje na sve poginule borce“, rekao je Gavrić.

On je istakao da zbog administrativnih procedura izgradnja spomen – kapele u ovom neselju sporo teče i nada se da će biti uskoro završena.

Gavrić ističe da je na tom mjestu tu nekada bila crkva te da je srušena i na njenom mjestu danas su se nakon mnogo godina ponovo čula zvona.

Anđelko Lukić stanovnik naselja Grbavica svake godine dođe u rodne Plazulje da prisustvuje parastosu i oda počast rodbini i komšijama koji su izgubili svoje živote u minulim ratovima.

Današnjem parastosu su pored predstvnika boračkih organizacija proisteklih iz poslednjeg rata, prisustvovali i predstavnici političkih stranaka iz reda srpskog naroda.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img