Брчко: Служен парастос у насељу Плазуље - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Служен парастос у насељу Плазуље

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Удружења ветерана БОРС-а Брчко данас је брчанском насељу Плазуље служен парастос за 40 српских бораца из тог мјеста која су погинула у последњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник мјесног одбора БОРС-а Плазуље Никола Гаврић рекао је да се сваке године служи парастос за трагично страдале становнике насеља Плазуље који су учествовали у три последња рата у минулом вијеку и да им се на тај начин одаје почаст и његује сјећање на њих.

„Нас преживјелих има око 20 и надам се да ће наши наследници прихватити ове обичаје и наставити традицију одржавања парастоса и његовати сјећање на све погинуле борце“, рекао је Гаврић.

Он је истакао да због административних процедура изградња спомен – капеле у овом несељу споро тече и нада се да ће бити ускоро завршена.

Гаврић истиче да је на том мјесту ту некада била црква те да је срушена и на њеном мјесту данас су се након много година поново чула звона.

Анђелко Лукић становник насеља Грбавица сваке године дође у родне Плазуље да присуствује парастосу и ода почаст родбини и комшијама који су изгубили своје животе у минулим ратовима.

Данашњем парастосу су поред предствника борачких организација проистеклих из последњег рата, присуствовали и представници политичких странака из реда српског народа.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img