wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Brčko: Služen parastos poginulim borcima Trećeg pješadijskog bataljona - nula49.com
spot_img

Brčko: Služen parastos poginulim borcima Trećeg pješadijskog bataljona

Published:

spot_img

U Grčici kod Brčkog služen je parastos i položeni vijenci borcima poginulim u trećem bataljonu Prve posavske brigade Vojske Republike Srpske iz ovog mjesta.

Na Pobusani ponedjeljak svake godine se odaje počast poginulim koji su ratovali u ovoj jedinici.

– Na žalost njih 78 je dalo svoje živote za slobodu u stvaranje Republike Srpske. Kroz Treći pješedijski bataljon je prošlo blizu dvije hiljade vojnika, oko 500 ih je ostalo trajnih invalida koji su dali nogu, ruku, ili neke druge dijelove organa – rekao je Cvjetko Simić predsjednik BORS-a Brčko.

Simić je rekao novinarima da je stanje demobilisanih boraca teško, da mnogi nemaju prava na liječenje, kao i da u Brčko distriktu još nije donesen zakon o demobilisanim borcima koji bi definisao prava ove kategorije stanovnika.

– Godine su mnoge prošle, a status boraca maltene nikakav. Ništa nemamo maltene ovo je poniženje za svakoga borca što sada primamo mi svi – rekao je Joco Rakić bivši borac VRS.

Parastosu su prisustvovali predstavnici srpskih udruženja porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, porodica nestalih srpskih vojnika i civila, te predstavnici srpskih političkih partija u Brčkom.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img