Brčko: Služen parastos poginulim borcima Trećeg pješadijskog bataljona - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko: Služen parastos poginulim borcima Trećeg pješadijskog bataljona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Grčici kod Brčkog služen je parastos i položeni vijenci borcima poginulim u trećem bataljonu Prve posavske brigade Vojske Republike Srpske iz ovog mjesta.

Na Pobusani ponedjeljak svake godine se odaje počast poginulim koji su ratovali u ovoj jedinici.

– Na žalost njih 78 je dalo svoje živote za slobodu u stvaranje Republike Srpske. Kroz Treći pješedijski bataljon je prošlo blizu dvije hiljade vojnika, oko 500 ih je ostalo trajnih invalida koji su dali nogu, ruku, ili neke druge dijelove organa – rekao je Cvjetko Simić predsjednik BORS-a Brčko.

Simić je rekao novinarima da je stanje demobilisanih boraca teško, da mnogi nemaju prava na liječenje, kao i da u Brčko distriktu još nije donesen zakon o demobilisanim borcima koji bi definisao prava ove kategorije stanovnika.

– Godine su mnoge prošle, a status boraca maltene nikakav. Ništa nemamo maltene ovo je poniženje za svakoga borca što sada primamo mi svi – rekao je Јoco Rakić bivši borac VRS.

Parastosu su prisustvovali predstavnici srpskih udruženja porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, porodica nestalih srpskih vojnika i civila, te predstavnici srpskih političkih partija u Brčkom.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img