spot_img
spot_img

Брчко: Служен молебан за спас светиња у Црној Гори

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Храму Успења Пресвете Богородице у Брчком данас је служен молебан за спас светиња Српске православне цркве у Црној Гори.

Старјешина храма протојереј-ставрофор Небојша Драшкић рекао је да су се помолили за браћу и сестре у Црној Гори који данас стоје као на првој линији фронта одбране православне вјере и светиња у Црној Гори.

Молебан је служен након свете литургије и уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

– Сваки човјек који има разума устаје против једног људског безумља које се састоји у том новом Закону о слободи вјероисповијести у Црној Гори – рекао је Драшкић.

Он је напоменуо да су и муслимани и Хрвати, такође, дигли глас да би са православним народом у Црној Гори сачували светиње које су значајне за цијели православни народ.

– Из Србије, БиХ, Хрватске, Русије, Грчке долазили су многи који су тражили помоћ од светиња у Црној Гори. Посебно је познат манастир Светог Василија Острошког, гдје су се пред моштима Светог Василија молили и православни и неправославни. Помоћ и утјеха пружена је свима који су долазили чистог срца и душе – подсјетио је Драшкић.

Слободан Симић рекао је да је на молебан дошао из Лончара да би заједно са осталим вјерницима показао да су против диктаторске власти у Црној Гори.

– То што они раде је врста лудила – ударити на Цркву, ударити на Бога. Али, ми ћемо из Брчког поручити: “Опрости им, Боже, не знају шта раде”, рекао је Симић.

 

 

 

(atvbl.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img