spot_img
spot_img

Брчко: Службеници Владе оптужени за несавјестан рад

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужнице против двоје службеника Владе Брчко дистрикта БиХ због несавјесног рада приликом додјеле подстицаја у пољопривреди.

Сабрина Драпић (53) и Бошко Орлић (43), обоје запослени у Одјелу за пољопивреду, шумарство и водопривреду, оптужени су да су провели поступке додјеле подстицаја физичким и правним лицима без задовољавања свих потребних услова, чиме су дистрикту Брчко проузроковали штету од преко двије стотине хиљада КМ.

Двјема одвојеним оптужницама Тужилаштво дистрикта ставља на терет Драпић и Орлићу да су супротно одредбама Правилника о начину и условима за подстицај у пољопривредној производњи сачинили, потписали и у даљу процедуру прослиједили нацрте одлука о издвајању новчаних средстава за подстицај у пољопривредној производњи за 2013. годину.

Исплате средстава за ове намјене вршене су лицима која нису приложила потребне исправе о испуњавања појединих услова. Ради се о недостајању увјерења о измиреним обавезама доприноса према фондовима пензионог и инвалидског осигурања у два различита случаја за која се оптужени одвојено терете, те увјерења да се подносилац захтјева за подстицај не налази на евиденцији Завода за запошљавање, по тачки за коју се искључиво терети Драпић.

С друге стране, Орлић је засебно оптужен за случај додјеле средства за подстицаје у пољопривредној производњи правном лицу које нема сједишту на подручју Брчко дистрикта БиХ.

Оптуженим службеницима Одјела за пољоприведу, шумарство и водопривреду Владе Брчко дистрикта БиХ стављена су на терет кривична дјела несавјесног рада у служби (из члана 381. став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) за које је прописана казна затвора у трајању до шест мјесеци до пет година.

Након просљеђивања Основном суду Брчко дистрикта БиХ обје оптужнице су у фази претходног саслушања у цјелости потврђене.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img