Brčko: Sljedeće sedmice ukidanje policijskog časa, već od ponedeljka moguć rad teretana, rođendaonica…

Krizni štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta u fazi je pripreme odluka kojima će van snage biti stavljena Odluka o proglašenju ugroženosti stanoviništva Brčko distrikta od pandemije kovida-19.

Potvrdio je ovo danas medijima gradonačelnik Brčko distrikta i komandant Kriznog štaba Siniša Milić.

“Nastavićemo pratiti epidemiološko stanje na prostoru Brčko distrikta. Mi smo već pripremili određene akte, odluke koje idu u smjeru pripreme za donošenje odluka kojima ćemo staviti van snage Odluku o proglašenju ugroženosti stanovništva Brčko distrikta od pandemije kovida-19”, rekao je Milić.

“Takođe pripremamo i niz drugih odluka koje bi trebalo da prate Odluku o stavljanju van snage Odluke o proglašenju stanja ugroženosti. Teret u narednom periodu, nakon donošenja takve Odluke, biće na Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge”, dodao je gradonačelnik.

Milić je dodao i da ostaje mogućnost ponovnog aktiviranja vanrednih mjera, ukoliko dođe do novog talasa epidemije virusa.

Na pitanje o ukidanju policijskog časa i trećoj fazi ukidanja mjera koja je najavljena juče, Milić je istakao da se dalja popuštanja očekuju već početkom naredne sedmice.

Policijski čas i dalje ostaje na snazi, ali se očekuje njegovo ukidanje već u toku sljedeće sedmice, pojasnio je Milić.

Kada su u pitanju druge djelatnosti čiji rad još uvijek nije dopušten, mi smo planirali za ponedeljak da dopustimo rad teretana, rođendaonica, dječijih igraonica i drugih djelatnosti. Takođe, u ponedeljak se očekuje i dozvola za sportove na zatvorenom, dodao je gradonačelnik.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime