Brčko: Skupština o računima za struju

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kome su utvrdili dnevni red 62. redovne sjednice Skupštine koja će biti održana u srijedu 29. aprila 2020. godine.

– Kako smo i najavili Skupština ulazi u redovan ritam rada. Prva tačka biće kao i do sada Izvještaj o radu i postupanju Kriznog štaba na suzbijanju pandemije korona virusa jer je jako važno da Parlament prati postupanje operativnih vlasti, Vlade, Javne zdravstvene ustanove i svih koji su zaduženi da djeluju u okviru Kriznog štaba – rekao je nakon pripremnog sastanka Esed Kadrić, predsjednik Skupštine. Kao značajnije tačke dnevnog reda nove redovne sjednice izdvojio je Izvještaj o radu Policije Brčko distrikta u prošloj godini, a pred poslanicima će se naći i Izvještaj o ocjeni rada šefa Policije Brčko distrikta za 2019. godinu i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor šefa i zamjenika šefa Policije Distrikta u prošloj godini.

U dnevni red je uvršćeno i nekoliko tačaka koje se odnose na Javno preduzeće „Radio Brčko“ i Javno preduzeće „Putevi Brčko“ kao i više odluka o utvrđivanju javnog interesa.

– Razmatraćemo Informaciju o naplati električne energije jer je evidentno da su uvećani računi kod svih potrošača. Treba tražiti argumentaciju zašto je to učinjeno od strane JP „Komunalno Brčko“ ili je to urađeno prema preporukama Kriznog štaba pošto se spori o tome da li je ili nije bilo takve naredbe – rekao je predsjednik Kadrić.

Predsjednik Skupštine je najavio i vanrednu sjednicu Skupštine koja će biti održana sutra.

– Usvajamo prvi rebalans budžeta kako bi se mogao realizovati Program Vlade koji sprovodi Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu, a to je podrška privredi za minimalne plate i poreze i doprinose. Takođe ćemo razmatrati tzv. korona zakon oko koga smo se usaglasili i koji će praktično ozakoniti sve subvencije koje se daju kroz ovaj program i koje će se davati narednih mjeseci i kroz određene poreske olakšice – rekao je predsjednik Kadrić.

Dodao je da će se razmatrati i izmjena Poslovnika o radu Skupštine u smislu davanja mogućnosti za on-lajn zasjedanja, kao i dvije odluke o izdvajanju sredstava rezervi.

– Jedna odluka se odnosi na podršku Crvenom krstu Brčko distrikta koji je veoma angažovan u aktivnostima suzbijanja pandemije virusa korona i druga je simbolična podrška i pomoć gradu Zagrebu nakon zemljotresa koji se nedavno tamo desio kojom želimo pokazati da smo prijatelji tog grada – istakao je predsjednik Kadrić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime