Брчко: Скоро 80 хиљада КМ казне због рада за вријеме празника - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Скоро 80 хиљада КМ казне због рада за вријеме празника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Инспектори Брчанског инспектората су изрекли прекршајне налоге са казнама од скоро 80 хиљада КМ за два пословна субјекта која су кршила Упуство о раду за вријеме празника. Пред предстојеће првомајске празнике, инспектори најављују детаљне контроле примјене овог Упутства.

„У питању су два правна субјекта који се баве приређивањем игара на срећу и који су ову забрану рада прекршили у више својих пословница, те су изречене казне у овим износима. Тренутно су ова два случаја на Суду и ускоро се очекује доношење пресуде“, потврдио је за Радио Брчко Аднан Драпић, шеф Инспекората Брчко дистиркта.

Он је позвао све правне субјекте на које се односи наведено Упутством о раду у данима празника да се строго придржавају наведених одредби у вријеме предстојећих првомајских празника јер ће инспектори вршити детаљне контроле.

Упутством о раду у данима празника у Брчко дистрикту дефинисано је да током првомајских празника могу радити објекти, односно предузећа која пружају медицинске, здравствене, ветеринарске услуге, која обављају пружање апотекарских услуга с тим да уколико имају више пословних јединица, може да ради само једна пословна јединица, затим она која обављају дјелатност производње и продаје хљеба, пецива и осталих пекарских производа.

Надаље, трговина на мало моторним горивима и мазивима, а то су бензинске пумпе, затим субјекти који обављају комуналну дјелатност и дјелатност превоза путника, угоститељска дјелатност и субјекти који обављају дјелатност чија природа захтијева непрекидан рад.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img