spot_img
spot_img

Brčko: Skoro 80 hiljada KM kazne zbog rada za vrijeme praznika

Published:

spot_img

Inspektori Brčanskog inspektorata su izrekli prekršajne naloge sa kaznama od skoro 80 hiljada KM za dva poslovna subjekta koja su kršila Upustvo o radu za vrijeme praznika. Pred predstojeće prvomajske praznike, inspektori najavljuju detaljne kontrole primjene ovog Uputstva.

„U pitanju su dva pravna subjekta koji se bave priređivanjem igara na sreću i koji su ovu zabranu rada prekršili u više svojih poslovnica, te su izrečene kazne u ovim iznosima. Trenutno su ova dva slučaja na Sudu i uskoro se očekuje donošenje presude“, potvrdio je za Radio Brčko Adnan Drapić, šef Inspekorata Brčko distirkta.

On je pozvao sve pravne subjekte na koje se odnosi navedeno Uputstvom o radu u danima praznika da se strogo pridržavaju navedenih odredbi u vrijeme predstojećih prvomajskih praznika jer će inspektori vršiti detaljne kontrole.

Uputstvom o radu u danima praznika u Brčko distriktu definisano je da tokom prvomajskih praznika mogu raditi objekti, odnosno preduzeća koja pružaju medicinske, zdravstvene, veterinarske usluge, koja obavljaju pružanje apotekarskih usluga s tim da ukoliko imaju više poslovnih jedinica, može da radi samo jedna poslovna jedinica, zatim ona koja obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva i ostalih pekarskih proizvoda.

Nadalje, trgovina na malo motornim gorivima i mazivima, a to su benzinske pumpe, zatim subjekti koji obavljaju komunalnu djelatnost i djelatnost prevoza putnika, ugostiteljska djelatnost i subjekti koji obavljaju djelatnost čija priroda zahtijeva neprekidan rad.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img