spot_img

Brčko do septembra bez protivgradnih raketa

Published:

- Advertisement -

Trenutni problem u distriktu Brčko, kada je u pitanju protivgradna zaštita, je nabava roba i usluga odnosno raketa i usluga protivgradne zaštite, kaže Saša Tanić, predsjednik Odjeljenja za poljoprivredu u Vladi Brčko distrikta BiH.

Tanić kaže da se godinama nabavlja po istim procedurama, a to je okvirni sporazum koji se potpisuje na tri godine, ali svake treće godine imaju problem pokretanja prvobitne inicijative i nabave tih usluga koje pruža republički Zavod za protivgradnu zaštitu iz Gradiške.

On je rekao da su i ove, kao i prethodnih godina, planirali tu budžetsku stavku u Odjeljenju i pokušali ubrzati proceduru u smislu da su od Pododjeljenja za javnu nabavku tražili da se izuzmu od takvog načina nabavke jer je samo jedan pružalac tih usluga, ali ih je Odjeljenje odbilo jer, po njihovom tumačenju, to nije u skladu sa zakonom.

Mora se ići u otvaranje postupka što znači duži vremenski period, mogućnost žalbi i, u konačnici, potpisivanje ugovora se očekuje negdje u devetom mjesecu. To je veliki problem i mi razumijemo sve one koji su zabrinuti.

“Grad je elementarna nepogoda i mi ga ne možemo predvidjeti, preporučiti nešto poljoprivrednicima ne možemo, ali ono što pred njima stoji je osiguravanje usjeva ili pak voćnjaka, odnosno onoga čime se poljoprivrednici bave. Ta mogućnost je predviđena postojećim, a biće i u novom Pravilniku”, ističe Tanić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img