spot_img
spot_img

Brčko: Šef pododjeljenja uzeo mito, dobio godinu dana zatvora, a novac može zadržati

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U krivičnom postupku koji se vodio protiv Ferhata Ćejvanovića iz Brčkog, Vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta BiH dana 14.05.2024. godine nakon javne sjednice donijelo je presudu kojom je odbilo žalbe izjavljene od strane Tužilaštva Brčko distrikta BiH i branioca optuženog Ferhata Ćejvanović iz Brčkog i potvrdilo presudu Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Prvostepenom presudom Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, broj 96 0 K 128626 22 K od 23.11.2023. godine, stavom I, optuženi Ferhat Ćejvanović osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, zbog krivičnog djela primanja dara ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem i izrečena mu je mjera bezbjednosti zabrane vršenja dužnosti u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u trajanju od 5 (pet) godina, računajući od dana pravosnažnosti presude, stavom II izreke navedene presude, na temelju člana 11. stav (2) Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine, odbijen je prijedlog tužioca za oduzimanje nezakonito stečene imovine

Optuženom je stavljeno na teret da je u svojstvu šefa Pododjeljenja za poljoprivredu u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH u dva navrata pozvao i sastao se u Brčkom, sa sinom i punomoćnikom podnosioca zahtjeva za dodjelu podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za 2019. godinu, svjestan činjenice da je zahtjev potpun i kompletan, u namjeri da od istog izdejstvuje izvjesna novčana sredstva rekao mu da navodno u predmetu ima određenih “začkoljica” ali mu on to može srediti, jer on kao šef može uticati na službenika koji obrađuje predmet, te je za tu uslugu zahtijevao iznos od 1.000,00 KM, koji iznos mu je i predat 17.02.2020. godine ispred jedne benzinske pumpe u Brčkom.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img