wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Brčko se ne smiruje: Štrajk upozorenja i u Pododjeljenju za lična dokumenta - nula49.com
spot_img

Brčko se ne smiruje: Štrajk upozorenja i u Pododjeljenju za lična dokumenta

Published:

spot_img

Radnici Pododjeljenja za lična dokumenta Odjeljenja za javni registar u Brčkom stupili su danas u jednočasovni štajk upozorenja kako bi ukazali na sve teži materijalni položaj radnika u ovom Pododjeljenju.

„Pored ranije iznesenih zahtjeva mi imamo i zahtjev za vraćanje 10 odsto primanja koja su nam oduzeta na ime otežanih uslove rada za one koji imaju posebna ovlaštenja“, kaže Predsjednik Sindikalne organizacije zaposlenih u Pododjeljenju za lična dokumenta Suad Martinović.

I ovom prilikom, ponovljeni su raniji zahtjevi Sindikata, a tiču se linearnog povećanja plata od 250 KM, jednokratna novčana pomoć za sve radnike u Brčkom u visini jedsne prosječne plate, regres u visini od pola prosječne plate u distriktu, povećanje naknade za topli obrok, uvođenje naknade za prevoz u visini cijene jedne mjesečne karte u Brčkom, zatim uvrštavanje članova Sindikata u radne grupe za izradu Nacrta zakona o platama.

„Zahtevi zaposlenih su isti kao i drugih radnika u ovom talasu štrajkova upozorenja, stim što ovi radici imaju i zahtjev za vraćanje 10 odsto primanja koja su im oduzeta na ime rada sa posebnim ovlaštenjima. Nadamo se da će izvršna i zakonodavna vlast naći sluha za to i da će kroz Kolektivni ugovor biti riješeno njihovo pitanje“, rekao je Igor Babić Predsjednik Sindika distrikta Brčko.

Iz Sindikata najavljuju još štrajkova upozorenja do kraja sedmice, kao što je paralelni štrajk u zdravstvu, a kako kažu, ukoliko ne dođe do intenziviranja razgovora sa nadležnima biće preduzeti naredni koraci poput protestne šetnje zaposlenih.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img