spot_img
spot_img

Brčko se ne smiruje: Štrajk upozorenja i u Pododjeljenju za lična dokumenta

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Radnici Pododjeljenja za lična dokumenta Odjeljenja za javni registar u Brčkom stupili su danas u jednočasovni štajk upozorenja kako bi ukazali na sve teži materijalni položaj radnika u ovom Pododjeljenju.

„Pored ranije iznesenih zahtjeva mi imamo i zahtjev za vraćanje 10 odsto primanja koja su nam oduzeta na ime otežanih uslove rada za one koji imaju posebna ovlaštenja“, kaže Predsjednik Sindikalne organizacije zaposlenih u Pododjeljenju za lična dokumenta Suad Martinović.

I ovom prilikom, ponovljeni su raniji zahtjevi Sindikata, a tiču se linearnog povećanja plata od 250 KM, jednokratna novčana pomoć za sve radnike u Brčkom u visini jedsne prosječne plate, regres u visini od pola prosječne plate u distriktu, povećanje naknade za topli obrok, uvođenje naknade za prevoz u visini cijene jedne mjesečne karte u Brčkom, zatim uvrštavanje članova Sindikata u radne grupe za izradu Nacrta zakona o platama.

„Zahtevi zaposlenih su isti kao i drugih radnika u ovom talasu štrajkova upozorenja, stim što ovi radici imaju i zahtjev za vraćanje 10 odsto primanja koja su im oduzeta na ime rada sa posebnim ovlaštenjima. Nadamo se da će izvršna i zakonodavna vlast naći sluha za to i da će kroz Kolektivni ugovor biti riješeno njihovo pitanje“, rekao je Igor Babić Predsjednik Sindika distrikta Brčko.

Iz Sindikata najavljuju još štrajkova upozorenja do kraja sedmice, kao što je paralelni štrajk u zdravstvu, a kako kažu, ukoliko ne dođe do intenziviranja razgovora sa nadležnima biće preduzeti naredni koraci poput protestne šetnje zaposlenih.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img