Brčko: SDS organizovao druženje sa članovima i simpatizerima

Mjesni odbor Srpske demokratske stranke u Donjem Breziku organizovao je druženje sa članovima i simpatizerima stranke. Skupu, kojem se odazvalo oko 200 mještana, obratili su se predsjednik OO SDS Brčko Mladen Bosić i predsjednik Mjesnog odbora SDS u Donjem Breziku Bojan Karać.

Mladen Bosić je najavio veću aktivnost u Brčanskoj organizaciji SDS-a nakon kosolidacije stranke. On je naglasio da su lokalne vlasti pale na ispitu zato što se budžet ne koristi u interesu svih građana, nego velikim dijelom u korist ličnih interesa. Zato Brčko danas, i pored ogromnih sredstava koja su prošle kroz njega, nema ni osnovne karakteristike grada kao što su bioskop, pozorište, uređenu obalu rijeka, bazen, gradsku toplanu, a da ne govorimo pozorištu ili drugim ustanovama koje karakterišu urbane sredine.

“Evidentno je da je nakon izbacivanja SDS-a iz vlasti u Brčkom narušena politička ravnoteža i da je predsjednik Skupštine preuzeo primat od gradonačelika u donošenju političkih odluka. To samo ukazuje na potrebu većeg angažmana SDS-a u zaštiti ravnoprevnosti i interesa Srba u Distriktu”, istakao je Bosić.

Bojan Karać je ukazao na krucijalne probleme sa kojima se mještani Donjeg Brezika susreću kao što je pitanje vodosnabdjevanja i izrazio nezadovoljstvo onime što je aktuelna vlast u Brčkom učinila za Donji Brezik. On je naglasio spremnost da se sa Mjesnim odborom SDS u Donjem Breziku angažuje na poboljšanju uslova života u ovom naselju.

“Građani Brčkog zaslužuju bolje, zabrinjavajuće je da aktuelni predstavnici vlasti u Brčkom ispred interesa građana stavljaju svoj lični i interes svojih političkih stranaka”, istakao je Karać.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime