Брчко: СДС обиљежио крсну славу Петровдан - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: СДС обиљежио крсну славу Петровдан

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ломљењем славског колача, Општински одбор Српске демократске странке Брчко данас је, уз присуство великог броја чланова и гостију, обиљежио своју крсну славу Свете апостоле Петра и Павла – Петровдан.

Обиљежавање Петровдана започело је литургијом у Саборном Храму Успења Пресвете Богородице у Српској Вароши, након чега је положено цвијеће и запаљене свијеће код Споменика српским браниоцима Брчког.

Предсједник ОО СДС Брчко Младен Васић је рекао да је Брчко специфична средина у којој ова странка мора бити дио актуелне власти и дјеловати у интересу српског народа у Дистрикту.

„Већ 33 године обиљежавамо нашу крсну славу Петровдан. Када би гледали шире и проширили се на Републику Српску морам рећи да без јаког СДС-а нема Републике Српке и као што знамо СДС је државотворна странка која је са својим народом и борцима створила РС. Ми ћемо гледати шта је најбоље за наш народ и у том смјеру ћемо ићи и као што смо ишли до сада тако ћемо и наставити“, рекао је Васић.

Дугогодишњи члан СДС-а Брчко Лидија Љубојевић оцијенила је да је обиљежавање крсне славе СДС-а јако битно за њихове чланове јер је на тај дан основана странка, те да се редовним обиљежавањем овог дана може баштитни традиција и култура и преко других организација које су саставнио дио ове странке.

„СДС је странка народна која је проистекла из народа и трајаће док има српског народа на овим просторима. Бавићемо се политиком која ће обезбједити егзистенцију српском народу у Брчком. Политиком која је достојанствена и припада срском народу и она због чега је СДС основана и траје све ове године“, истакла је Љубојевић.

Ломљење славског колача са руководством СДС и славски обред обавили су свештеници Српске православне цркве у Брчком, а славском ручку је присуствовао вели број чланова, симпатизера и гостију.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img