spot_img
spot_img

Brčko: SDS obilježio krsnu slavu Petrovdan

spot_img
spot_img

Lomljenjem slavskog kolača, Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Brčko danas je, uz prisustvo velikog broja članova i gostiju, obilježio svoju krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla – Petrovdan.

Obilježavanje Petrovdana započelo je liturgijom u Sabornom Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši, nakon čega je položeno cvijeće i zapaljene svijeće kod Spomenika srpskim braniocima Brčkog.

Predsjednik OO SDS Brčko Mladen Vasić je rekao da je Brčko specifična sredina u kojoj ova stranka mora biti dio aktuelne vlasti i djelovati u interesu srpskog naroda u Distriktu.

„Već 33 godine obilježavamo našu krsnu slavu Petrovdan. Kada bi gledali šire i proširili se na Republiku Srpsku moram reći da bez jakog SDS-a nema Republike Srpke i kao što znamo SDS je državotvorna stranka koja je sa svojim narodom i borcima stvorila RS. Mi ćemo gledati šta je najbolje za naš narod i u tom smjeru ćemo ići i kao što smo išli do sada tako ćemo i nastaviti“, rekao je Vasić.

Dugogodišnji član SDS-a Brčko Lidija Ljubojević ocijenila je da je obilježavanje krsne slave SDS-a jako bitno za njihove članove jer je na taj dan osnovana stranka, te da se redovnim obilježavanjem ovog dana može baštitni tradicija i kultura i preko drugih organizacija koje su sastavnio dio ove stranke.

„SDS je stranka narodna koja je proistekla iz naroda i trajaće dok ima srpskog naroda na ovim prostorima. Bavićemo se politikom koja će obezbjediti egzistenciju srpskom narodu u Brčkom. Politikom koja je dostojanstvena i pripada srskom narodu i ona zbog čega je SDS osnovana i traje sve ove godine“, istakla je Ljubojević.

Lomljenje slavskog kolača sa rukovodstvom SDS i slavski obred obavili su sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Brčkom, a slavskom ručku je prisustvovao veli broj članova, simpatizera i gostiju.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img