Brčko: Saslušanja zbog izbornih nepravilnosti

Policija Brčko distrikta zaprimila je 37 prijava zbog izbornih nepravilnosti, rekla je portparol Policije Dževida Hukičević.

Hukičevićeva je novinarima potvrdila da je Policija postupila po prijavama, te da u njima nije bilo potvrđenih krivičnih djela ni narušavanja javnog reda i mira.

Ona je napomenula da je o svemu obaviještena Izborna komisija Brčko distrikta i Štab direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Hukičevićeva je dodala da je Policija tokom jučerašnjeg dana u jednom ugostiteljskom objektu u blizini biračkog mjesta u naselju Brod izvršila kontrolu i legitimisala više osoba, od kojih je osmoro dovedeno u prostorije Policije radi informativnog razgovora.

– Nakon sprovedenih aktivnosti nisu utvrđeni elementi postojanja krivičnih djela u vezi sa kršenjem izbornog procesa – pojasnila je Hukičevićeva.

 

 

 

 

(srna)

1 komentar

  1. Narvno da nije bilo nepravilnosti. Izbori su fer i posteni ljudi prepuni krediniliteta su usli u istinsko narodno tijelo Skupstinu BD zahvaljujuci svojim izuzetnim politickim sposobnostima. Sad ce sve da nam krene nabolje jos samo da nam obezbedite prinudnu vakcinaciju i stoprocentni karantin pa da u Novu godinu idjemo sa gas maskama a prepuni optimizma.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime