Brčko: Sakupljeno preko 1.500 evra za djecu Kosova i Metohije

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Brčko uplatilo je preko 1.500 evra na račun Eparhije Raško-prizrenske, sakupljenih u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih priloga za pomoć višečlanim porodicama na Kosovu i Metohiji pod nazivom “Od srca srcima”.

Dragan Tomić, predsjednik SPKD “Prosvjeta” rekao je da je akcija pokrenuta s ciljem prikupljanja sredstava za djecu koja žive u teškim socijalnim uslovima na Kosovu i Metohiji.

“Stupili smo u kontakt sa Eparhijom Raško –prizrenskom i oni će na najbolji način upotrebiti novac jer znaju koje su porodice i djeca najugroženiji. Nakon toga će nam dostaviti i izvještaj tako da ćemo znati kome, koliko i na koji način smo uspjeli pomoći”, rekao je Tomić za Radio Brčko.

- Reklama -

On je istako da je SPKD  “Prosvjeta” i ranije bavila humanitarnim radom, ali da je ovo prva humanitarna akcija za pomoć izvan granica Brčkog i BiH. Akcija “Od srca srcima” je pokrenuta 15. oktobra i trajala je do kraja decembra ove godine. U  ovoj humanitarnoj akciji prikupljani su novčani prilozi koje su građani mogli donijeti u “Prosvjetu” i sve pravoslavne hramove u Brčkom. Priliku da učestvuju u ovoj akciji građani su imali i na godišnjem koncertu “Prosvjete”.

Sumirajući ovogodišnje aktivnosti “Prosvjete”, Tomić kaže da je SPKD “Prosvjeta” učestvovala i u akciji prikupljanja novčane pomoći za liječenje Borisa Bjedova kome je neophodna transplatacija bubrega, i ovim putem pozvao je sugrađane da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu ovu akciju koja još uvijek traje.

Tomić je za treći januar 2019. godine najavio koncert klasične muzike koji će se održati u Domu kulture u Brčkom sa početkom u 18 časova.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime