Brčko: Šakom tukao kćerku po glavi, supruzi polomio vilicu

- Reklama -

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv B.S. (58) iz Brčkog zbog sumnje da je 20. avgusta ove godine teškim zlostavljanjem i nanošenjem povreda supruzi i kćerki počinio nasilje u porodici.

Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, B.S. je optužen za nasilje u kojem je članu porodice nanesena teška tjelesna povreda.

- Reklama -

Tužilaštvo Distrikta optužilo je B.S. da je sredinom avgusta u Brčkom, u dvorištu porodične kuće u kojoj zajedno žive, nakon svađe fizički napao suprugu i kćerku nanijevši im obema tjelesne povrede. Sumnja se da je optuženi udarcima rukom u glavu najprije teško povrijedio kćerku, a potom i suprugu polomivši joj vještačku vilicu.

Optuženi B.S. je potom supruzi zadao nogom udarac u stomak, dok je kćerku udario još nekoliko puta pri njenom pokušaju da zaštiti majku – navodi se u optužnici.

Nakon komplikovanja povreda kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv B.S. koji je odmah osumnjičen i ubrzo procesuiran zbog teškog porodičnog nasilja.

-Nedugo nakon prijavljivanja, tužilaštvo je sprovelo brzu i efikasnu istragu i podiglo optužnicu protiv B.S. za krivično djelo nasilje u porodici za koje je propisana kazna zatvora od jedne do pet godina. U daljnjem toku krivičnog postupka tužilaštvo je optužnicu dostavilo Osnovnom sudu Brčko distrikta, gdje je u cjelosti potvrđena – saopšteno je iz tužilaštva.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime