spot_img
spot_img

Brčko: Sa dugom za kazne od 3.000 KM vozio pijan, oduzeto mu vozilo i uhapšen

spot_img
spot_img

Tokom vikenda u Brčkom su zabilježena tri krivična djela, ali i nesvakidašnje oduzimanje vozila praćeno hapšenjem.

Naime, Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 24.06.2023. godine u 22.30 sati tokom vršenja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu motornog vozila marke “Ford” kojim je upravljao M.T. rođen 2001. godine iz Brčkog.

Provjerom u službenom registru novčanih kazni za lice M.T. je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 3.163 konvertibilne marke, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Navedeno lice je bilo i pod dejstvom alkohola, a zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz Zakona o javnom redu i miru, kako smo prethodno naveli lišen je slobode, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img