Brčko: Rođak Nasera Orića napao policajce, vrijeđao na nacionalnoj osnovi…

U nedelju, 21. januara oko 21:15 časova, osoba sa inicijalima A. Š. napravila je niz incidenata u Brčkom, saznaje nezvanično nula49.com.

A.Š., za koga saznajemo da je u bliskim rodbinskim odnosima sa Naserom Orićem, ratnim komadantom tzv. Armije RBiH, je u jednom ugostiteljskom objektu u užem centru grada u nedelju je prvo vrijeđao goste na nacionalnoj osnovi, a zatim pribjegao i nasilju.

- Reklama -

Nakon što su pripadnici Policije Brčko distrikta po pozivu došli da intervenišu, A.Š., inače iz Potočara kod Srebrenice (trenutno nastanjen u Brčkom), je prvo odbio da se legitimiše, a nakon što je i pripadnike Policije vrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio im, kako lično, tako i pozivajući se na svog “rođaka, Nasera Orića”, te tvrdio da će ih sve pobiti, saznaje nezvanično nula49.com.

A.Š. je zatim privremeno lišen slobode i u pratnji policije odveden u brčansku Bolnicu gdje su trebale biti izvršene redovne provjere o stanju alkohola i drugih supstanci u krvi, ali tu nije bio kraj problema.

Privedeno lice počelo je vrijeđati i ljekarku, takođe na nacionalnoj osnovi, nazivajući je pogrdnim imenima, te i njoj prijeteći. Prilikom napuštanja kruga Bolnice, A.Š. je ponovo napao službena lica u vršenju dužnosti, a izvršio je i oštećenje imovine – službenog automobila Policije Brčko distrikta.

Protiv njega je podnesena krivična prijava i tereti se za niz djela. O svemu je, kako nezvanično saznajemo, obavješten i tužilac, te A.Š. u pritvoru čeka ishod ovog slučaja.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime